Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

23 septembre 2015 3 23 /09 /septembre /2015 13:48

Zilele trecute președinta partidului Yamin Yisrael, Eleonora Shifrin (ziaristă, traducător, activist politic), a publicat un text, pe care l-a intitulat: „Bumerangul lui Dumnezeu”. Cei care posedă limba rusă îl pot ceti în original. Dar pentru ceilalți, am încercat să-l tălmăcesc, pentru că acest scurt eseu este simptomatic în chip definitoriu pentru starea de spirit existentă astăzi în Europa, pe de o parte, și în lumea întreagă, pe de alta...

 

„Privind la trenurile care duc spre Germania și alte țări ale Europei refugiați musulmani din Răsăritul Apropiat și Africa, nu mă pot debarasa de viziunea aceasta:  acestea revin cu o nouă încărcătură, după ce au dus la Treblinka, Oswenzim, Maidanek, pe evreii aceleiași Europe... 

E vorba despre evreii care au adus în Europa fundamentul moralei Dumnezeiești, pe care ei au primit-o împreună cu Tora. Evreii, care au adus în Europa păgînă lumina cunoașterii, precum și aspirația de a înțelege lumea creată, care au impulsionat evoluția științelor. Evreii, care știau meserii, să facă comerț, care au pus bazele sistemului financiar al întregii lumi.  Evreii, care aveau darul de a auzi muzica celestă, spre a o pune apoi pe note, dăruind Europei capodopere nemuritoare. Evreii, care în chip uimitor știau să pună laolaltă cele pămîntești și cele Cerești,  cele materiale și cele Dumnezeiești, punînd bazele civilizației europene, pe care în mod obișnuit o numim iudeo-creștină. Pe acești evrei Europa i-a ars în cuptoare. Iar în locurile lor, rămase pustii, îi primește, cu ospitalitate și căldură, pe acei cetățeni care nu și-au putut crea la ei acasă o viață normală, mai mult, în ultimele secole au încercat de nenumărate ori să pună stăpînire sau să nimicească această Europă. 

În gările care pînă nu demult luceau de curățenia și luciul marmorei și al nichelului, acum sunt debarcați barbarii, care privesc cu aversiune la tualetele dotate cu ultimele realizări ale tehnicii moderne, care-și lasă alături de acestea bălți pestilențioase și grămezi de fecale. 

Cei sosiți înșfacă din mîinile celor care îi întîmpină, a europenilor radioși, sandiciurile și băuturile, cu pretenția că li se cuvin acestea, precum și alte bunuri materiale, pe care nu ei le-au creat. Se comportă ca și cum aici cineva le datorează ceva, că li se cuvine cu prisosință.

Într-un anume fel, au dreptate - Europa plătește după logica cerească. În acest proces, desantul islamic, trimis de ISIS în Europa, împlinește rolul pedepsei Dumnezeiești.

În Tora stă scris: Nu te teme de rău, căci acesta trebuie să vină, dar vai de cei prin care acesta se va face vădit.

După crimele Holocaustului, la care au participat (cu excepția unor individualități izolate) toate popoarele Europei, părea straniu și inexplicabil, că acestea au rămas nepedepsite. Mai mult decît atît, cu suportul Americii, Europa și-a revenit repede, s-a pus pe picioare, s-a îmbogățit și s-a relaxat în mrejele huzurului. O întreagă generație de europeni a crescut condamnînd după obicei Holocaustul, crezînd că trecutul a rămas în trecut. Chiar a prins a se legitima și opinia conform căreia, gata, ne-am căit destul, i-am recompensat în deajuns pe evrei, iar ei chiar profită pe nenorocirea aceasta, acum strîmtorîndu-i pe „sărmanii palestinieni”. Pe neprins de veste, căința de ieri s-a transformat în iritarea de azi, vizîndu-i pe aceia care s-au născut din cei ce au supraviețuit Holocaustului. Ostilitatea aceasta s-a concentrat pe „evreul colectiv” - Israelul. 

Dumnezeu vede adevărul, dar nu-l va vădi prea curînd”. Dar timpul curge tot mai alert - împlinirea Judecății Cerești sosește, în chiar timpul în care mai trăiesc supraviețuitorii Holocaustului. Procesul răzbunării capătă proporții tot mai evidente. 

Europa se autodistruge, fără a fi conștientă de aceasta. Europenii, cetățenii de rînd, neangajați politic, acceptă în casele lor pe cotropitori, cerînd guvernelor: Mai vrem, mai vrem refugiați, îi luăm asupra noastră. Ei explică prin asta, că au învățat lecția toleranței. Dar nu-și dau seama, că răzbunarea nu e doar pentru Holocaust. 

Ca și cum nu au auzit niciodată acești europeni de cuvintele Celui de Sus: Voi binecuvînta pe cel ce te binecuvîntează, și voi blestema pe cel care blestemă. Ca și cum nu au învățat niciodată lecția istoriei, și nu-și mai amintesc cum au sfîrșit Imperiul Roman și cel Persan, Rusia Țaristă și Uniunea Sovietică, cel de-al Treilea Reich nazist...Poate că memoria li s-a șters, și, cu mîna pe care s-a uscat sîngele evreilor, încearcă să sufoce acum Israelul, predînd dragilor lor musulmani, pe evreii adunați acolo - spre a fi definitiv exterminați.  

 

 

  

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans ochiuldeveghe
commenter cet article

commentaires