Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Recherche

30 mars 2020 1 30 /03 /mars /2020 23:55

Precum Sfântul Luca, doctorul fără de arginți, luminătorul crimeii, spunea „am iubit pătimirea”, tot astfel orice creștin care este supus unor constrângeri, nedreptățiri, boli sau restricții, ar trebui să se bucure, să le primească pe toate cu inima largă, deschisă, lămurită!

ce se întâmplă de câteva săptămâni încoace, în lumea largă, deja constituia un temei spre a ne concentra mai serios pe ce va urma, pe ce ni se va „oferi” sau „dărui”, dar și mai ales, pe ce ni se „lua”, căci era clar că orice adunare a noastră va fi sistată, implicit slujbele din biserici (nu i în mănăstiri, dar fără asistență de afară)...cred cu tărie că tulburarea din jurul nostru nu are nicio legătură cu biserica, creștinismul, iudaismul, zoroastrismul sau altă religie a lumii; peste tot se întâmplă la fel: se impune minima socializare, sau amânarea pentru un termen nelimitat a acesteia. cum putea să se întâmple cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în lipsa adunării? să fim drepți: acum vom aprecia infinit mai mult, și mai profund, ceea ce nu avem, decât atunci când am avut, și am neglijat, am negociat sau amânat🤭 Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie este mereu și neîncetat cu noi, căci este de-asupra noastră, e a lui Dumnezeu.

dar cum s-a întâmplat astăzi, întru această zi de 22 martie? (* textul a fost scris și publicat pe pagina mea de fb în acea zi). au fost slujbe peste tot, cu lume puțină, dar vrednică, cuviincioasă, care și-a dorit Sfânta Cuminecătură, și care a cântat împreună troparul Sfintei Cruci.
ce sărbătoare sobră și maiestuoasă ne-a dăruit Bunul Dumnezeu pentru această zi! inimaginabil de frumoasă!!

de sărbătoarea Bunei-Vestiri, peste câteva zile, însă nu vom mai fi la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, dar ne vom ruga cu toții ca această mare veste a Revelației divine să ne fie dată spre a o înțelege încă mai profund, căci dacă nu înțelegem Începutul, ne va scăpa și Sfârșitul...adică dacă nu vom fi părtași ai smereniei nețărmurite a Fecioarei, de a se face vas încăpător pentru Dumnezeu însuși, cum vom ști vremurile, în care bisericile se vor redeschide, cândva, iar noi deja nu vom mai conștientiza cum și ce să facem în ele?

să ne ajute Dumnezeu să ne împrietenim tainic cu Tatăl Nostru, prin Rugăciunea Domnească, de unde obținem cheia spre veșnicie și mântuire...

„aveți ocazia să exersați rugăciunea în cămările voastre, așa cum ne-a învățat Hristos...faceți live cu Dumnezeu la lumina candelei”, cum ne reamintește și ne învață, în această seară, și ieromonahul Savatie Baștovoi.

Fie-vă mereu inima ușoară, ziditoare și plină de bucurie, și să ne regăsim cu chip luminat și curățit, atunci când o rândui din nou Bunul Nostru Dumnezeu!

foto: @Ochiul de veghe, 22 martie, 2020
foto: @Ochiul de veghe, 22 martie, 2020foto: @Ochiul de veghe, 22 martie, 2020foto: @Ochiul de veghe, 22 martie, 2020

foto: @Ochiul de veghe, 22 martie, 2020

Partager cet article

Repost0

commentaires