Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

4 juin 2009 4 04 /06 /juin /2009 15:06

După evenimentele cumplite ale zilei de 7 aprilie, dar mai ales după represiunile crunte care au urmat, opoziţia politică din RM părea timorată, ineficientă şi neputincioasă. Dar treptat consecvenţa ei a început să crească, să devină tot mai credibilă şi responsabilă. Prima rundă de zădărnicire a "regimului Voronin" a avut loc în 20 mai, când neparticiparea la vot în tuturor parlamentarilor opoziţiei a condus la un scrutin repetat, in data de 28 mai. In acea dimineata s-a constatat de catre "ultra-habotnicul" partid al lui Voronin ca este o mare sarbatoare religioasa, Inaltarea Domnului. Drept pentru care s-a suspendat si aceasta sedinta a parlamentului, iar presedintele in exercitiu a cerut o reunire in plen pe data de 3 iunie, cand urma sa se voteze succesorul acestuia la cea mai inalta functie in stat. Dupa tergiversari, consultari, si amanari repetate, s-a trecut la votul propriu zis, timp in care o natiune statea cu sufletul la gura...cei 60 de deputati ai fractiunii comuniste au dat prioritate absoluta "pupilei prezidentiale", madamei Grecianyi, iar contracandidatul ei primind un 0 cat el de mare! Ca si primul contracandidat, un anume doctor Groppa (dl. Groapa, de fapt, dar de, e bine sa pari alogen, caci orice tar are nevoie de ovreiul sau, asa se spunea de-a lungul secolelor in rasaritul care, pentru moldovenii recenti, este model si mama). Urna electorala a stat mai bine de o jumatate de ora in asteptarea celui de-al 61-lea vot, care nu a mai sosit...demonstrandu-se astfel ca nu chiar totul se poate cumpara, cum s-a crezut!

Deci, planul de a mai domina autocratic si dictatorial inca 4 ani RM a fost dejucat, pus in mare cumpana. Se vor tine alegeri anticipate, caci numai cu ajutorul lor se va putea spulbera jenanta si propagandistica masinarie a unui partid plamadit pe minciuna, demagogie, diversiune si deradere a oricaror norme de comportament civilizat si uman. Desi victoria este latenta, germinala, dar e datatoare de mari si reale sperante. S-a vazut ca partidul comunistilor poate fi infrant, timorat, umilit, pus cu botul pe labe, cum o si merita cu varf si indesat, chiar daca in acest moment detine controlul aproape total asupra mass-media scrise, electronice, asupra televiziunii si radioului publice...Deocamdata. Asa cum "votul de aur" mult-ravnit nu a fost gasit, poate tot astfel, treptat, oamenii din anturajul sau il vor parasi pe dictator, si il vor da pe mana justitiei. Saracia, disperarea, migratia ilegala, limitarea libertatilor, pauperizarea si ignorarea pensionarilor, manipularea tineretului, renasterea comsomolului leninist, mafiotizarea administratiei, limitarea circulatiei cetatenilor, intimidarea mass-media neaservite puterii -- iata doar cateva din "maretele realizari" ale partidului care vrea sa domneasca inca 4 ani aceasta parte de lume...pe care nu o merita si o desconsidera. Un bun inceput de spulberare a acestui regim s-a pus, si el va duce spre o victorie spectaculoasa si definitiva.

Dumnezeu va fi ajutorul nostru! 


Nota bene: speram ca astfel de afise sa devina o trista istorie, a trecutului...

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans ochiuldeveghe
commenter cet article

commentaires

Monahul 05/06/2009 08:51

Urmaresc eu de ceva vreme acest blog, si ma minunez. Cata energie si timp poti sa reversi aici, Vladimir! Dar tot imi da ghes o intrebare, nu mai sunt si alti intelectuali la Chisinau care sa pledeze pentru cate are nevoie acea frantura de romanitate? Ma intrebam de ce nu sunt prezenti la aceste chestionari ale tale, caci un blog devine un loc de dezbateri, schimb de opinii, masa de dialog, masa critica, in sfarsit...sunt bloguri mult mai importante decat publicatii intregi...Felicitari pentru atitudine, si binecuvantarile noastre!

Andi 04/06/2009 23:52

Dumnezeu sa va ajute!Meritati. Se pare ca patriotismul romantic genuin inca functioneaza la voi...e in inimile voastre. Sper sa reusiti sa-l transformati in Sistem Oficial.NB

Vladimir Bulat 04/06/2009 22:30

iata un comentariu de bun simt, aparut intr-o publicatie respectabila:http://www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=1176015&ThemesID=748