Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Recherche

17 août 2006 4 17 /08 /août /2006 12:43

Mai cred ca până nu e prea târziu, este imperios necesar să se facă ceva concret pentru salvarea Morii Roşii din Chişinău! Trebuie aflat în juristicţia cui se află acest imobil - dacă are un stăpân, dacă nu, analizat şi catalogat statul juridic al monumentului. Ea figurează în catalogul sitelui:

http://www.monument.md/arhitectura_industriala/mori/356/

Dar în ce măsură autorităţile locale contribuie la protejarea acestui monument de importanţă naţională? O statistică dramatică, apărută într-o carte de curând apărută, arată că între 1990-2006 la Moscova au fost spulberate de furia demolărilor căutătoare de spaţii pentru imobile de lux  641 de monumente. Tăvălugul acesta, se pare, este de neoprit! Chişinăul are tendinţa de a cam imita marea metropolă aflată la Răsărit...căci influenţa rusească e cam devenită endemică pentru acest spaţiu. Ce e de făcut??? Haide-ţi să ne gândim împreună cum salvăm Moara Roşie...

Partager cet article
Repost0

commentaires

V
<br /> Pe site-ul: www.habitatmoldova.org <br /> Arhitectul urbanist Anatolie Gordeev a cistigat <br /> Premiu I Proiect Urbanistic de Detaliu “Moara Rosie” în Chişinău, Moldova. Dar cind si daca acest proiect se va realiza vreodata nu ni se mai spune...e de aflat!
Répondre