Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

28 septembre 2007 5 28 /09 /septembre /2007 21:34

În ultimii doi ani urmăresc un fenomen urban cel puţin barbar: Bucureştiul se umple de cabluri. Cabluri de diferite culori şi dimensiuni. De fire numeroase care împînzesc, cu precădere, stîlpii din centrul oraşului, dar nu numai. Dacă mergi cu capul uşor ridicat nu poţi trece cu vederea această "arhitectură" parazitară, hidoasă şi confuză. Ea e peste toate marile bulevarde şi artere principale, dar poate fi observată şi în cartierele mai îndepărtate.

Deopotrivă cu panourile publicitare - care şi ele parazitează de mai multă vreme spaţiul public, cablurile te fac să te simţi în mrejele unor păianjeni gigantici, monstruoşi, neîndurători, perfizi...Astea sunt deşeurile epocii globale, a societăţii care tinde spre informatizarea globală, şi care se umple de fire - depinde de cabluri, de energia electrică, de tensiune, de volţi şi de amperi, de pixeli şi alte "mirodenii" electromagnetice.

Fapt este că nu numai in-estetica lor îngrijorează, ci, mai ales, posibilitatea acestora de a se înmulţi, de a deveni omniprezente, devoratoare de spaţiu; inutile total trecătorului, orăşeanului. Ce caută acestea pe străzile, uliţele şi bulevardele noastre???

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans ochiuldeveghe
commenter cet article

commentaires