Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Recherche

14 mars 2014 5 14 /03 /mars /2014 06:00

DESPRE regimul politic al lui Lukașenko se spune că este unul dictatorial, cu limitari ale libertății de expresie etc.

Constat însă că la Minsk - capitala Republicii Belarus - s-a construit una din cele mai înalte și ample biblioteci din lume (are 23 de nivele, aproape 74 de metri înălțime). Este deschisă pentru public din 2006, și avea la acea dată fațada luminoasă cea mai avansată și spectaculoasă din  întregul spațiu ex-sovietic. Este in formă de rombicuboctahedronIntregul echipament de iluminare a acesteia a fost furnizat de firma HP. Construcția a durat intre 2002-2006, deși proiectul acesta era gata deja în amurgul comunismului.

 biblioteca nationala din Minsk

Era considerata, în anul 2009, printre cele mai urîte cladiri ale lumii, dar acest lucru este afirmat totalmente în dorul lelii - cred cu tărie asta! - ca să compromită "realizările" regimului lui Lukașenko, pentru a nu atrage turiștii străni, in ideea de a descuraja pe toate căile vizitarea tării, poate una dintre cele mai necunoscute ale Europei de ieri și de azi. Dar ce are o instituție de cultură cu aporiile unui scelerat, chiar dacă acesta este președintele țării?

Pentru o mai amplă documentare vizuală cu privire la acest edificiu, se poate consulta acest portal, care contine numeroase imagini din exterior și interior

Partager cet article
Repost0

commentaires