Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Recherche

22 novembre 2013 5 22 /11 /novembre /2013 16:10

Azi, în unanimitate, criticul şi curatorul de origine poloneză, Adam Szymczyk, a fost ales şi desemnat Director al Documenta 14, din 2017. Este născut în localitatea Piotrków Trybunalski, este actualmente director al lui Kunsthalle Basel, una din cele mai revoluţionare instituţii de artă contemporană din ultimii 40 ani!

Adam-Szymczyk-is-the-director-and-chief-curator-of-Kunsthal.jpg

Probabil că board-ul celei mai prestigioase şi vechi instituţii de artă contemporană are în intenţie să aducă în prim-plan un om tînăr, foarte ambiţios şi cu un CV impresionant, şi astfel să insufle un curent nou în sensibilitatea artistică actuală! "I am convinced that Szymczyk, a ground-breaking and idiosyncratic curator of art, will add new highlights to documenta." (Eva Kühne-Hörmann).. 

 I se vor adeveri aşteptările, previziunile,  convingerile? Timpul o va arăta...

 

foto: Adam Szymczykallartnews (Hildegard Spielhofer).

Partager cet article
Repost0

commentaires

cora_ 28/11/2013 19:52


E a doua oara cand scriu un comentariu si "dispare". Poti sa verifici, te rog, in "spam"? Daca nu e acolo, inseamna ca l-au mancat fantomele... :))


Am un chef nebun de arta contemporana "live", trebuie ma duc pe la centrele de expozitie experimentale din Montreal. Trebuie sa-mi fac timp. :)