Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

15 octobre 2013 2 15 /10 /octobre /2013 11:05

case--fatade--demolari-6166-copie-1.jpg

Demolările odioase din str. Cristian Tell (numerele 16, 16B, 18), din Bucureşti, chiar în coasta Consulatului Franţei, şi în spatele aceleiaşi ambasade, au devenit un moment mediatic! Sfîrşitul săptămînii trecute a culminat cu demoarea a două dintre imobilele citate, şi anexelor acestora, iar din al treilea monument a mai rămas o coajă cu faţada semicirculară de la stradă.

case--fatade--demolari-6168.jpg

Se pare că intenţia beneficiarului este ca aceasta să se conserve, şi se va integra în ansamblul viitorului bloc cu cinci nivele, dar opinia mea, sinceră, ca de obicei, este că şi aceasta se va pune la pămînt, iar ceea ce vom vedea în viitorul apropiat va apărea ca o mască cosmetizată, care nu va fi decît o vagă amintire a ceea ce a fost cîndva!

case--fatade--demolari-6164.jpg

Am fotografiat azi şi înştiinţarea despre statutul celor trei imobile.

Romtal-Invest.jpg

Eu zic că va veni vremea cînd astfel de afişe vor avea o valoare sociologică, întrucît sunt concepute să nu înţelegi nimic din conţinutul lor! Din aceasta nu reiese ce se demolează integral, şi ce anume doar parţial. Prin urmare, undă verde demolărilor!

Cert este că în acest moment în inima Bucureştiului este un imens morman de moloz, de ziduri care conservau cîndva istoria şi trecutul acestui oraş, şi care nu mai stau în picioare...

case--fatade--demolari-6160.jpg

 

Foto: ©: vladimir bulat, 15 octombrie, 2013. 

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans Demolări ale trecutului
commenter cet article

commentaires