Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Recherche

26 mai 2014 1 26 /05 /mai /2014 10:11

Ieri cei de la putere au obţinut şi dreptul de a ne "reprezenta" la Parlamentul European. Au obţinut un procent covîrşitor, pe care nici nu are rost să-l pronunţ, pentru că chiar nu are nicio importanţă! Chiar nici una. Poporul român votează stînga pentru că încă nu s-a săturat de ea...Înşelăciunea (de la prim-ministru pînă la subsecretari de tot soiul şi din toate regnurile!), manipularea (prin toate instrumentele posibile & mass-media), luxarea adevărului (vezi, de pildă, campania de denigrare a celor care au condus ICR, pînă în august 2012), îngheţarea salariilor, impozitarea drepturilor de autor, matrapazlîcurile cu pămînturi, proprietăţi etc. - sunt tot atîtea performanţe ale stîngii româneşti, pe care românii le admiră! Halucinant, dar aşa este, căci cum altfel poţi explica prin mijloace logice, de bun-simţ, creştineşti, pînă la urmă această opţiune zdrobitoare?

Printre candidaţii independenţi erau doi de care am auzit. Mircea Diaconu şi Iulian Capsali. Primul, un caraghios în ale politicii, a fost şi ministru la cultură, vreo două săptămîni, dat jos pe motiv de "incompatibilitate". Dar a contestat îndelung situaţia de avarie în care se afla...Celălalt, era singurul candidat care a vorbit şi optat pentru valorile creştine, singurul care a avut o platformă în susţinerea familiei creştine, el însuşi avînd 9 copii, pe care-i creşte şi educă în valorile tradiţionale ale bisericii ortodoxe.

Este cel puţin caraghios să ajungi să înţelegi că în ţara noastră, în care se construieşte cred că cea mai amplă, mai înaltă şi copleşitoare (ca dimensiuni) catedrală de rit ortodox, un singur candidat care vorbeşte în numele acestei biserici, nu poate obţine un singur loc în Parlamentul European. Sunt absolut convins, că dacă cei care merg duminică de duminică la biserică ar fi votat pentru Capsali, acela ar fi adunat cel puţin tot atîtea voturi, cîte a colectat Mircea Diaconu, care nu e decît un comendiant datat, chiar dacă de un real talent. 

În concluzie. Românii votează masiv şi consecvent cu cei care conservă riguros valorile comunismului, ambalate în discursul consumerismului, profitului, imposturii, şi a îmbogăţiirii grabnice, crezînd probabil, că cei îmbogăţiţi peste noapte le vor arunca şi lor din resturile meselor bogate şi îndestulate, asta pe de-o parte. Pe de altă parte, românii au votat "omul de cultură" Mircea Diaconu, care el singur a adunat cam 7% din opţiunile electoratului...Unde însă în acest haloimes ideologic şi nostalgic-paranoidal se află voturile creştinilor, ale celor care fac parte din Biserica Una şi Nedespărţită a lui HRISTOS??? Nicăieri. Atunci de unde reiese, la recensăminte, numărul atît de mare de creştini ortodocşi, dacă opţiunile lor publice nu se materializează sub forma nici măcar unui loc în Parlamentul European? Să ţină şi această enigmă de "misteriile" poporului român? Una ca oricare alta...

Eu am votat, împreună cu familia mea, pentru Iulian Capsali! Dar, s-a văzut, opţiunea noastră nu a fost suficient de bună pentru Parlamentul European, pentru că acolo e ruşinos să pledezi pentru "familia creştină"...se pare.

Partager cet article
Repost0

commentaires