Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

27 juillet 2010 2 27 /07 /juillet /2010 23:42

DSCN2795.JPG

 Cu mai multe delicii și recitaluri minunate, Gărâna Jazz Festival a ajuns la a XIV-a ediție, și a beneficiat în acest an de o susținere financiară din partea Ministerului Culturii și Patrimoniului Cultural. Acest suport poate avea două efecte: fie festivalul va avea viață lungă dar plină de hopuri, ca și până acum, fie -- dispare, cum se spulberă numeroase inițiative demne de toată lauda. Dar vom trăi, și vom fi martori!

DSCN2868.JPG

 Publicul, ca și în anul trecut, s-a adunat numeros, disciplinat, capabil să înfrunte orice mofturi meteorologice, alături de muzicieni, dar au dat semne de  nemulțumire, în acest an, de proasta gestionare de către organizatori a factorului context și spațiu de interacțiune...noroaiele au fost mai supărătoare ca niciodată.    

DSCN3010.JPG

Sâmbătă și duminică a plouat aproape continuu...Adevăratul și devotatul public nu a abdicat, a rezistat stoic în ploaie, frig, noroi și umezeală excesivă -- de dragul muzicii! Cum a fost aceasta, cine și cum au actat -- în episodul următor.

DSCN2875.JPG

Luna a fost prezentă pe firmament doar...două zile. Apoi, cerul s-a închis, s-a înegrit și înghițit-o pentru multă vreme. Mersul ei a continuat în spatele cortinei de apă, nevăzută, discretă până la invizibil. Meteorologia muzicii a pus stăpânire preste toate.

Muzica a domnit cu ale sale, cele ale înalturilor  -- pre legea celor de nimeni știute.

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans Jazzbolistică
commenter cet article

commentaires