Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

21 février 2014 5 21 /02 /février /2014 08:11

Despre marele falsificator de artă Wolfgang Beltracchi am mai scris aici. Am reluat anumite idei într-un text care va apărea în curînd în Lettre Internationale

Dar nu ştiam că şi soţia lui Helene Beltracchi va deveni la fel de celebră! Pentru că de curînd, la legendara editură germană Rowohlt au apărut două cărţi sub semnătura celor doi. Una, Einschluss mit Engeln, este o culegere stufoasă de scrisori dintre cei doi. Aceştia, deşi se vedea zilnic, avînd un regim nu prea strict de întemniţare, îşi adresau scrisori din "închisoare". Celălalt volum ne va ajuta să-i cunoaştem mai bine pe cei doi soţi, Selbstporträt. Mă şi gîndesc, cine din editorii români de va înghesui să obţină drepturile de traducere, măcar pentru una dintre acestea!

Cu adevărat "spiritul singurătăţii" naşte scriitori, am putea conchide şi noi! Cam asta s-ar putea deduce şi din prezentarea succintă pe care o face Martin Walser (unul din cei mai importanţi scriitori ai Germaniei) cărţii cu scrisorile soţilor Beltracchi...

Wolfgang-Beltracchi-mit-gGattin-Helene-Beltracchi-in-der-Ra.jpg

vedetele Helene & Wofgang Beltracchi, în turneul de promovare a celor două scrieri ale lor!

sursa foto: Die Welt.

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans Radicalisme
commenter cet article

commentaires

vladimir b. 24/02/2014 16:09


@harcea-parcea!


 


de acord, Europa este mai permisivă, mai perversă, mai iertătoare, de aceea, mai rafinată. Rafinamentul este şi o subminare a temeiurilor contemporane! E conservator.

harcea-parcea 22/02/2014 10:27


Astfel de indivizi ar fi cu neputinta in SUA, tara despre care dramaturgul TV Dennis Potter zice: ”...it is easier to pull a gun than a cigarette.”


Acolo, ei ar fi in dizgratie, sau la bulau pentru intreaga viata!


Ei bine, batrinica Europa, cu perversitatea-i caracteristica, iarta tot, si transforma in marfa orice impostura.