Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

14 septembre 2012 5 14 /09 /septembre /2012 16:14

Muzica 5268Necesitatea unui portal de jazz în România se resimte de multă vreme!

Deşi am avut un trecut jazzistic aş spune eu, ONORABIL - realitatea imediată nu este nicidecum promiţătoare. Jazzul românesc e ca şi inexistent...Noroc de echipa de entuziaşti de la JAZZ.RO, care ne răsfaţă cu jazzul mare, adus de prin lumea largă! La anul vom avea parte şi de un festival de jazz, în bisericile bucureştene...În 22 octombrie vom savura repetiţia generală în acest sens, cu recitalul lui Jakob Bro, la Biserica Anglicană, unde tînărul chitarist va fi acompaniat de legendarul toboşar şi percuţionist Jon Christensen şi de bass-istul Thomas Morgan. 

Ei bine, portalul JAZZ.RO s-a lansat azi. Va fi o platformă de informaţii, dezbateri, interviuri, cronici de concerte, analize, prezentări de noutăţi discografice etc. Tot ce ţine de viaţa domeniului, a indivizilor care-i dau sunet, viaţă şi sens.

Să le urăm băieţilor şi fetelor din echipa JAZZ.RO viaţă lungă, bogată în evenimente, proiecte şi întîlniri cu prieteni mulţi şi devotaţi! Le urez să-şi dorescă şi Haruki Murakami să scrie pentru ei, că el chiar ştie ce-nsemnează jazz-ul! El a publicat în 1997 o culegere de eseuri despre cei mai proieminenţi reprezentanţi ai jazz-ului clasic...

 

Leszek Możdżer în recital la Bucureşti,  4 martie 2012.

foto: Tiberiu Crişan.

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans Sunete
commenter cet article

commentaires