Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

4 juillet 2014 5 04 /07 /juillet /2014 08:18

invitatieMargaritare

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 4-26 iulie 2014, de miercuri pana duminica intre orele 11:00-19:00, sala “Gheorghe Focsa” din Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gustea”, sos. Kiseleff, nr.28, sector 1, București.

Pentru Elena Murariu jertfa martirilor bărbați din stirpea Brâncovenilor este, neîndoilenic, un model existențial! Este felul în care trebuie să trăiască, să simtă, să iubească și să urce la ceruri orice creștin autentic. Prin mijloace specifice iconarului Elena Murariu reconstituie drama acestei mărturisiri supreme. O face actuală, ne-o aduce în fața ochilor și sufletelor, ne îndeamnă să înțelegem că trăirea în Hristos este atemporală, anistorică, mereu vie, care palpită - prin adierea Sfîntului Duh - în fiece clipă, prezentă în act, în fiece micron al veșniciei noastre. Dar pentru a înțelege asta avem nevoie de sobornicitate, de virtutea noastră, plină, dar și de cea a semenului nostru, alături. Un model sfințit este chiar cel al Brâncovenilor, iar Elena Murariu, ajutată de sus, l-a zugrăvit atît de frumos și firesc...

Păunul cel superb să-și scuture penetul trufiei, întru găsirea căii spre sfințeniei! Nu este o opțiune, sau doar o potențialitate, ci e chiar truda atît de necesară și ziditoare de suflet.     

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans Spiritualia
commenter cet article

commentaires