Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

24 janvier 2014 5 24 /01 /janvier /2014 10:36

Curiozitati-8288.JPG

Pe vremuri, la începutul anilor '90, sloganul acesta era la ordinea zilei. România, proaspăt scăpată de regimul Ceaşescu şi-a votat dreptul la viaţă, aducîndu-l la cîrma ţării pe Iliescu. Poporul acesta, speriat de euforia de care fusese cuprins, timorat şi bucuros în acelaşi timp de deschiderea graniţelor, luat cu valul de liberalizarea vieţii şi altele ale căror efecte le-a resimţit, s-a speriat că într-o zi nu va mai fi stăpîn în propria ţară. Manipularea masselor s-a soldat în cele din urmă în manifestări care avea ca slogan anume această frază: NU NE VINDEM ŢARA!

Ei bine, de atunci au trecut mai bine de două decenii. România a devenit o ţară "prosperă", în care consumerismul şi capitalismul de mall domină peste tot şi toate, iar ţara din care nu se vindea nimic, cîndva, demult nu mai are ce vinde...

Panoul lui Cohn&Jansen este, se spune, o invitaţie la shopping. Căci, doar shoppingul umblă cu momeli, şmecherii, promisiuni, isterii de moment, bag de seamă că şi acest panou, în chip ironic ne oferă o ţară cu o reducere la jumătate din preţul ei! O, chiar aşa? Generos şi tentant!

DAR, ce te face cînd nu mai ai ce vinde, cînd ceea ce ţineai cu dinţii altădată, ai dat pe gratis în dreapta şi în stînga?

 

Fotografii: ©: vladimir bulat,  22 ianuarie, 2014.

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans Fragmente
commenter cet article

commentaires