Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

10 mai 2013 5 10 /05 /mai /2013 06:38

Cine e născut în URSS, și locuiește și astăzi în spațiile ce gravitează în sfera de influență politică și economică a fostului imperiu sovietic, știe ce importanță și semnificație mai are ziua de ieri, 9 mai!

 

Rusia este prima care dă tonul - pentru că este moștenitoarea de facto a victoriei asupra fascismului, este țara care a contribuit - în afara oricăror îndoieli - la procesul de mutilare definitivă a mașinăriei de război a Germaniei hitleriste. Cu asta URSS, iar apoi și Rusia postcomunistă, cu oamenii ei politici de la Kremlin, s-au mîndrit neîncetat.

 

Activiștii ruși contemporani nu au aceeași părere despre cum stau locuitorii Kremlinului, și cine sunt aceștia cu adevărat...

66485.jpg

Aseară în centrul Moscovei a avut loc un protest care a durat exact 3 minute. 12 tineri și mai puțin tineri au desfășurat de-a curezișul unei importante artere a capitalei ruse un banner negru, pe care era scris: Moarte ocupanților de la Kremlin!

 

Au scandat împotriva puterii actuale, contra lui Putin și clicii lui. Aceștia au răcnit inclusiv și despre ”privatizarea” Zilei Victoriei, de către actualii guvernanți.

 

Toți cei 12 activiști au fost arestați și, probabil, duși în arestul poliției - pentru a li se da spre temeinică lectură  12 scaune de Ilf și Petrov  În ediție originală, desigur!

 

Canalele oficiale ruse declară că la Moscova nu au avut loc accidente legate de această prăznuire, deși presa independentă reclamă reținerea a peste 40 de persoane în diferite locuri ale capitalei ruse - în contextul Zilei Victoriei.

 

Sursa foto: grani.ru


Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans Radicalisme
commenter cet article

commentaires

vladimir b. 10/05/2013 18:20


@alysyx,


 


spui bine ce spui, cu strada Democrației! În Rusia aceasta există, totuși, dar în forme nebănuite, foarte locale, specifice. POate chiar - nesăbuite.


Aceștii nebuni, puțini, dar temerari, frumoși și curajoși - sunt dovada și chezășia acesteia. Vor fi arestați, închiși, bătuți, poate torturați, intimidați, violați, dar ei vor ieși din
captivitate - și o vor lua de la capăt. Din nou și din nou. Asta este Rusia profundă: stranie, inexplicabilă și misterioasă pentru cei din afara ei. Pentru noi toți, care nu
suntem ruși!


Un model pentru mulți dintre noi, care mai gîndim, și mai dorim ceva de la această viață!

alysyx 10/05/2013 12:13


Spuneati candva cu ocazia protestelor unei trupe feminine cunoscute ,ca in Rusia statul are metode politienesti.O gluma nesarata dar adevarata, spunea ca a locui pe strada Democratiei in Rusia e
ca si cum ai locui pe strada Salubritatii in Bucuresti.Nu ma pricep prea bine la politica,dar stiu ca pedepsele in Rusia  sunt foarte aspre pentru protestatari, fapt pentru care s au sesizat
diferite organizatii din lume.Oare de ce la noi oamenii sunt mai putin sensibili la chestiuni de acest gen,protestand mai mult pentru mancare si salarii?

trecator 10/05/2013 11:32


Narrow!!!