Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

13 juin 2014 5 13 /06 /juin /2014 14:35

În ediţia de anul trecut a festivalului Bucharest Jazz Festival, care se numea altfel...am remarcat prezenţa mereu agilă, neliniştită, furtunoasă, săltînd pe scaunul său, cu maximă exactitate, precum o capră neagră, o figură pe care nu e uşor deloc s-o uiţi, e cea a unui tobar german, anume lui Christian Lillinger. E tînăr, hipertalentat, şi are un breton flamboyant peste sprîncenele-i la fel de expresive, ca şi propria-i prestaţie jazzistică!

Pentru o informare corectă asupra celor spuse de mine, se poate verifica vizionînd acest clip, de la ediţia 2012 a lui Jazz Baltica, unde Christian Lillinger are o performance de mai bine de două minute şi jumătate, după care sala explodează, şi însuşi marele Louis Sclavis, clasicul de jazz în viaţă, îl prezintă, chiar de două ori...pe Christian Lillinger. Pentru cei care nu au răbdare să asculte şi să vadă întregul materialul, pot începe de la minutul 8 încolo...

Christian-Lillinger.jpg 

Prestigioasa publicaţie germană Der Spegel l-a numit: DRUM-REVOLUZZER Lillinger. Se mai spune acolo, că "este un nou tip de toboşar de jazz, şi ca orice revoluţionar, e tînăr". Ce ar mai fi de spus? Trebuie tăcut, pentru a-l asculta şi vedea pe el.

Am avut norocul, anul trecut, să mă conving de tot ce spun, sobrii de germani, despre compatriotul lor!

Are deja cîteva apariţii la casa portugheză clean feed. Aviz producătorilor de jazz români!

 

Credit foto: © vladimir bulat, iulie, 2013.

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans Jazzbolistică
commenter cet article

commentaires

Vladimir Bulat 18/06/2014 00:46


@dunia,


continuă să asculți, nu te opri!


Merită, cu prisosință!


Lilinger e cel mai bun al momentului. Nu e de
ratat!!!

dunia 17/06/2014 14:59


Chiar acum ascult.