Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Recherche

28 août 2013 3 28 /08 /août /2013 16:31

Semnalez în goana calului proaspătul volum al lui Octavian Eşanu, cel care a condus proiectul Centrului de artă contemporană (csac) din 1996! Iar acum este curator la galeria de artă contemporană a lui  American University of Beirut

 

Cartea Transition in Post-Soviet Art The Collective Actions Group Before and After 1989 a apărut la CEU Press  în această lună. De fapt, va ieşi pe piaţă în 16 septembrie.

 

Este o analiză amplă (cu traducerea unor termeni şi concepte specifice, o noutate în lumea de limbă engleză) asupra diverse grupuri artistice din Estul Europei,  cu un acent major pus pe grupul moscovit Коллективные Действия (Acţiuni colective) - poate cel mai coagulat conceptual proiect artistic din secolul XX, fermentat dincoace de Cortina de Fier.

 

Prefaţa la acest consistent volum a fost semnată de cel mai competent cunoscător al fenomenelor artistice din răsăritul european, profesorul Boris Groys. De fapt, nu este în esenţă o prefaţă, ci un adevărat tur de forţă intelectual, un efort magistral de a explicita într-o formă condensată întregul set de problematici ridicate, formulate şi dezvăluite de către autorul Octavian Eşanu. 


9786155225116.jpg

Cartea poate fi comandată pe amazon.com

Partager cet article
Repost0

commentaires