Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

23 décembre 2011 5 23 /12 /décembre /2011 17:19

foto_Ionut-Hrenciuc.jpg

Alexandrina (Hristov) a devenit de cîţiva ani un nume de referinţă al muzicii de autor. Concertele ei sunt aşteptate, gustate şi apreciate. Fiecare reprezentaţie este unică, de neuitat, chiar dacă o "marcă" a acestei artiste este să cînte un calup de piese (Numai tu, Nimic nu e ca tine, Pijamale reci, Tu cu soarele răsai, Om de lut etc.) cunoscute de public. Este adevărat că de fiecare dată parcă le cîntă altfel!

 

Pentru că este şi pictor, adesea concertele ei sunt acompaniate de expunerea cîtorva picturi, etalate pe pereţi sau pe şevalete - în dependenţă de context şi loc.

 

De această dată am asistat la un spectacol total, unde artista a fost acompaniată de band-ul său, dar şi de o parte din trupa teatrului lui Dan Puric. Teatrul-mimică, plastica corporală şi muzica s-au împletit într-un chip frumos, creînd o atmosferă de feerie şi lumini calde, prietenoase, îmbietoare. Fragmente din spectacolul Fantasmagoria s-au inserat printre poezie, ritmuri şi empatie muzicală. 

 

Spectacolul s-a numit aşa: VIS ÎN VIS. Poveste fără sfîrşit, şi a avut loc la Sala Rapsodia din Lipscani. Atmosfera a fost potenţată de o scenografie ludică: pianul clasic era îmbrăcat în blană de urs, un uriaş urs alb i-a adus artistei un cactus (un semn al apropierii Nordului cu Sudul!), iar pe pianul electric l-au năpădit fluturii (precum invazia din Macondo, înfăţişată de fabulosul Marquez) albi, "sculptaţi" şi decupaţi din hîrtie, ninsoarea ipotetică a pătruns şi ea pe scenă... Afară încă nu a nins, să acopere chipul murdar al pămîntului, iar în spectacolul de aseară aceasta a strălucit din plin, chiar dacă fără să înţepe prin umezeala ei friguroasă. Muzica Alexandrinei a încălzit-o...

 

Întreaga atmosferă, din care nu a lipsit o piesă cîntată în primă audiţie, a creat o stare cu adevărat de sărbătoare şi bună dispoziţie - acum în preajma Naşterii Domnului şi a anului nou.

 

Mulţumim, Alexandrina pentru tot ce faci, şi mai ales pentru calitatea artei (cîntate şi pictate) pe care ne-o dăruieşti cu largheţe, generozitate şi căldură sufletească!

 

FOTO: Ionut Hrenciuc.       

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir Bulat - dans ochiuldeveghe
commenter cet article

commentaires