Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Recherche

31 août 2015 1 31 /08 /août /2015 19:19

Astăzi s-a formatat pagina de facebook a albumului O Antologie a picturii moldovenești, Chișinău, 2015.

Lansarea acesteia este prilejuită de prezentarea publică a volumului, în data de 15 septembrie la Chișinău, și în 24 septembrie - la București.

15 septembrie - Un spațiu privat, în care va fi invitat un număr limitat de persoane.

24 septembrie - librăria Carusel / Cărturești.

Ambele lansări vor avea ca scop principal popularizarea, propagarea și comercializarea acestei minunate lucrări, în care pentru prima dată s-a făcut o selecție reprezentativă a picturii profesioniste de dincolo de Prut, acoperind o perioadă de trei sferturi de veac (1939-2015). Se va vedea din paginile albumului cît de diversă este această pictură, cît de polivalentă și mereu incredibil de contemporană, atît în era sovietică, cît și în cea actuală, de mari crize economice, politice, sociale etc. Desigur, este o selecție subiectivă, de autor, care poate fi discutată, discutabilă, dar este făcută cu înalt profesionalism, bună-credință și fără niciun party-pris. Este un album care poate figura în orice mare bibliotecă a lumii, publică sau privată, și trebuie să se grăbească lumea să o procure, căci în scurtă vreme va deveni o raritate bibliografică, poligrafică și o fișă de istoria artei universale de neocolit.

Pictura de calitate nu ține cont de intemperiile vremii, de orgolii deșarte sau oportunisme valorizatoare, de circumstanță... Aceasta fie este, fie pur și simplu absentează. Care este cu adevărat pictura de calitate, și cum se prezintă - se va vedea din acest album!

Anatol RURAC, Hommage to...

Anatol RURAC, Hommage to...

Partager cet article
Repost0

commentaires