Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Recherche

9 décembre 2007 7 09 /12 /décembre /2007 16:39

De mai bine de un an Stadionul Republican din Chişinău nu există. Nu există arena, tribunele, terenurile de tenis, sălile de sport de altă dată. Se mai păstrează doar gardul împrejmuitor, este tot ce a mai rămas în picioare de la ansamblul ridicat pentru prima oară în 1952, şi reconstruit în 1974. Curtea e plină de moloz, betoane triste şi mizerie ideologică. 

După cum se vede, au supravieţuit intrările triumfale, şi plopii care au fost martorii gloriei sportului moldovenesc din era comunistă...Stadionul acesta, mai exact ce a rămas din el, este imaginea disoluţiei unei epoci. Consemnez acest fapt cum îl văd şi îl înţeleg. Am păşit pragul acestui stadion, între 1985-1987, aproape în fiecare zi, pentru antrenamente. Mă leagă amintiri frumoase de locul cu pricina...M-aş bucura să găsesc relatări despre acea epocă, şi chiar mai veche de atât! 

Partager cet article
Repost0

commentaires

V
Se pare ca stadionul nu se va mai reface, devine o evidenta ca se va construi in acel loc un centru comercial, sau in slangul buticaresc: un mall!Poate ca de aci reiese mai calr asta:http://www.vedomosti.md/index.php?doc=3&ID=444Ura! Sa traiasca fizkultura si sportul in RSS Moldoveneasca...
Répondre
T
informatiile sint confuze si sporadice, de aceea este greu sa-ti dai seama daca un obiectiv de asa importanta mai are sorti de izbanda, sau acel loc se va ceda unui compex rezidential! Oricum, acesta din urma va oferi developerului sau un profit infinit mai mare decat un stadion, care isi va amortiza investitia dupa mult mai multa vreme.
Répondre
U
Mai cunoaste cineva care este soarta acestui stadion, sau mai bine zis lot? Se scria ceva timp in urma ca cei de la agentia sportului au un investitor Belgian care este interesat in a construi un stadion nou. Acum se pare ca toti tac si nu ofera nici o informatie.
Répondre
V
Nu numai că e Chişinăul, ci chiar e în centrul său vechi!!! Sunt şanse reale să nu mai fie acolo un stadion...
Répondre
V
brrrrrrrrr, ce pustietate! adie a Siberie? a locuri parasite...asa sa fie oare Chisinaul?
Répondre